Thursday

Uleiul de argan este comestibil?

Ulei de argan este comestibil si este un excelent ulei de gătit, este plin  de arome. Gustul său subtil si fin de ulei de susan si alune si  dă un gust de aromă orientală, exotica pentru salatele si sosurile  dvs. Este folosit si pentru  preparate din peste, cereale, paste, carne, cușcuș.
Cu adaugarea catorva  picături de ulei de argan in oricare dintre preparatele enumerate mai sus, gustul devine cu totul deosebit.
Pâinea prăjită,  proaspătă, sunt delicioase pentru micul dejun daca sunt inmuiate într-o ceașcă de ulei de argan .
Daca il utilizam impreuna cu uleiul de migdale si miere pentru pentru preatirea amlou (o pasta tartinabila) gustul acestora este inimitabil in comparatie cu folosirea unui alt tip de ulei. Berberii spuneau ca este un excelent tonic pentru micul dejun daca consuma pâine de casă cu ulei de argan. Amlou era consumata în mod tradițional de nomazi atunci cand traversau Sahara.

Ulei de argan poate fi si încălzit, dar de obicei este recomandat sa fie folosit fara a fi incalzit pentru a nu isi pierde din proprietaile sale nutritive.
Acest ulei este apreciat de multi bucătari care se folosesc de gustul său unic și de proprietatile sale nutrițive pentru asi prepara retele lor culinare.

No comments:

Post a Comment