Monday, March 31, 2014

Ulei de argan elixir al frumusetii

Uleiul de argan este un noul elixir al frumusetii pe care numeroase femei il folosesc din ce in ce mai des.
Pentru ca de fiecare data cand vine vorba de ingrijirea noastra  personala, incercam sa folosim cat mai multe ingrediente sau produse naturale,  uleiul de argan este unul dintre cele mai utilizate si benefice alegeri facute de catre femei,  atat pentru intretinerea pielii, a tenului sau a parului.
Cu o bogata compozitie de acizi grasi esentiali,  precum si omega 9, omega 6, polifenoli, vitamina F, vitamina E care ajuta atat la hidratarea pielii cat si la regenerarea acestuia, oferindu-i un aspect luminos si tanar si tot-odata ii mentine elasticitatea .
Noul elixir al frumusetii si al tineretii este extras din samburii fructelor arborelui de argan,  care este cel mai des intalnit Maroc. Extragerea uleiului din acesti samburi este un proces destul de complicat, iar cantitatea ce se obtine de la un sigur arbore este una destul de mica,  care face ca  pretul acestui ulei sa fie unul destul de ridicat si sa fie foarte cautat.
Daca vrei sa alegi un ulei de argan pur trebuie sa ai grija sa fie presat la rece, sa fie ambalat in sticlute mici iar pretul acestuia sa nu fie unul mic, pentru a te asigura ca uleiul de argan este pur si nu contine urme ale unor alte uleiuri esentiale.

Wednesday, January 1, 2014

Cum se foloseste uleiului de argan în îngrijirea părului

Nu exista un tratament naturist mai bun decât uleiul de argan pentru a reda sănătatea si vigoarea părului fragil şi la protejarea părului de efectul deshidratant al soarelui, clorului din apă sau a apei de mare.
Uleiul de argan revitalizează si hraneste pielea capului. Acest produs da o  strălucire aparte părului facandu-l mătăsossi moale. Acest ulei are proprietatea de a intarii  firul de păr, mai este folosit si  ca tratament împotriva căderii părului sau a matretii.
Se va aplica uleiul de argan pe pielea capului si pe par. Se va masa uşor pilea capului şi pentru ca uleiul de argan să fie repatizat uniform pe toate firele se va pieptăna delicat părul. Inveli-ti  părul într-un prosop cald pentru 20 de minute şi lăsaţi să acţioneze. Spălaţi şi clătiţi apoi părul.
Acest ulei mai  poate fi utilizat şi ca ulei pentru coafat.

Friday, September 20, 2013

uleiul de argan in tratamente cosmetice naturiste


In tratamentele cosmetice, miraculosul ulei de argan este benefic pentru 
piele uscata avand un  efect anti-rid si de regenerare, in combaterea   acneei, eczme,  psoriazis, riduri. Este destul de bogat in vitamina E si acizi grasi, antioxidanti, squalene, polifenoli, Omega 6 si Omega 9, extrasul uleios de argan este pentru ingrijirea pielii si acum principalul produs utilizat, a unghiilor si a parului in Maroc.

Daca este aplicat in starea lui naturala pe piele (fara a fi in compoziti cu alti produsi chimici in lotiuni, masti, creme, etc), acest produs ajuta celulele pielii sa lupte impotriva deteriorarii / uscarii acesteia si implicit a imbatranirii.

De altfel mai are si  beneficiul de a fortifica firul de par sau unghiile si de a reface pielea afectata de arsuri sau acnee severa.

Daca este amestecat cu suc de lamaie, acesta poate  ajuta la intarii unghiile si a le proteja  pentru o perioada destul de lunga de timp.

Uleiul de argan este esential in procesul de cicatrizare si poate sa ajute pielea sa se refaca dupa varicela de exemplu. 

Monday, July 1, 2013

ulei de argan - efecte adverse

Uleiul de Argan se obtine din samburii fructelor (Argania Spinosa) arborelui de Argan. Acest tip de arbore este cultivat doar in cateva zone ale globului, cel mai raspandit este  in Maroc. Uleiul obtinut este datorita zonei reduse de crestere si a ofertei limitate, unul dintre cele mai cautate si solicitate uleiuri din lume.

Acesta are o compozitia asemanatoare cu a uleiului de masline: acid stearic (5-7%), acid palmitic (12-13%), acid linoleic (29-36%), acid oleic (43-49%). Acest ulei nu conţine asa numitele saponine, dar in urma procesului de extractie ramane o faina care contine saponine aproximativ 0,5%, avand proprietati protectoare impotriva radiatiilor ultraviolete, antioxidante si antiacneice. Acest produs are efecte deosebite pentru sanatate din cauza acizilor grasi nesaturati, caroteni si a continutului sau ridicat de vitamina E. In cele mai multe cazuri in cosmetica se foloseste uleiul de argan ultra virgin, pentru ca ofera un grad ridicat de protectie pielii, mentine tineretea si supletea pielii si totodata previne uscarea acesteia.

Cum este extras uleiul de argan?

Si astazi se folosesc aceleasi metode traditionale pentru a fii extras. Pulpa fructului este inlaturata dupa care la soare se lasa sa se usuce. Spargem samburele pentru a scoate miezul pe care il zdrobim cu o moara (Azerg) care este o moara manuala. Prin presarea si framantarea manuala a acestui miez obtinem acest pretios produs. Daca inainte de presare se prajeste miezul, putem obtine un ulei care este folosit in cele mai dese randuri la prepararea produselor culinare. O persoana, poate intr-o zi intreaga sa extraga maxim 1 litru de ulei.

De ce este atat de cautat?

Acest produs este unicul ulei natural care poate sa combine multe dintre avantajele uleiurilor de masline, migdale sau avocado, seminte de struguri,  fiind mai ales cunoscut pentru calitatile sale hidratante, antirid si de revitalizare a pielii. Este benefic pentru tenul uscat, previne imbatranirea cutanata, catifeleaza epiderma si combate vergeturile. Revitalizeaza  si hraneste scalpul uscat si stopeaza caderea parului. Protejarea si intarirea impotriva ruperii a unghiilor, catifeleaza cuticulele.

Are efecte adverse uleiul de argan?

Probabil cel mai interesant aspect despre acest produs este ca nu are efecte adverse. Este 100% natural si este pur si simplu cel mai cautat si mai valoros produs cosmetic disponibil pe piata. Dar totusi contine o cantitate ridicata de acid oleic, care este destul de comedogen. De asemenea, el poate fi bun pentru psoriazis si tenul gras, dar  poate cauza puncte negre pentru ca inchide porii. Asadar, atunci cand  aveti vreo indoiala, este indicat ca initial pe o suprafata redusa sa fie testat.

Thursday, June 6, 2013

uleiul de argan este comestibil?

Ulei de argan este comestibil si este un excelent ulei de gătit, este plin  de arome. Gustul său subtil si fin de ulei de susan si alune si  dă un gust de aromă orientală, exotica pentru salatele si sosurile  dvs. Este folosit si pentru  preparate din peste, cereale, paste, carne, cușcuș.
Cu adaugarea catorva  picături de ulei de argan in oricare dintre preparatele enumerate mai sus, gustul devine cu totul deosebit.
Pâinea prăjită,  proaspătă, sunt delicioase pentru micul dejun daca sunt inmuiate într-o ceașcă de ulei de argan .
Daca il utilizam impreuna cu uleiul de migdale si miere pentru pentru preatirea amlou (o pasta tartinabila) gustul acestora este inimitabil in comparatie cu folosirea unui alt tip de ulei. Berberii spuneau ca este un excelent tonic pentru micul dejun daca consuma pâine de casă cu ulei de argan. Amlou era consumata în mod tradițional de nomazi atunci cand traversau Sahara.
Ulei de argan poate fi si încălzit, dar de obicei este recomandat sa fie folosit fara a fi incalzit pentru a nu isi pierde din proprietaile sale nutritive.
Acest ulei este apreciat de multi bucătari care se folosesc de gustul său unic și de proprietatile sale nutrițive pentru asi prepara retele lor culinare.

Sunday, May 19, 2013

Uleiul de argan impotriva vergeturilor


Vergeturile apar, de asemenea, datorita scaderii sau  creșterii rapide în greutate,  dar mai pot aparea si din alte motive, de exemplu : sarcina, nefuntionarea corespunzatoare a glandei corticosuprarenale cea care produce hormonii de stres,  bodybuilding, sau dupa un tratament indelungat  cu creme care au in componenta corticosteroizi.
Dar cele mai frecvente vergeturi sunt cele ramase in urma sarcinii, pentru ca in mare parte femeile devin mame  cel putin o dată dea lungul vieții. Cand sunt insarcinate si pana dupa ce au nascut, ele iau într-o perioda scurta mult în greutate , dupa care mai rama inca o preioda la aceiasi greutate.  De obicei pielea umană în mod natural este foarte elastică, dar binenteles, are si ea limitele sale iar cand este suprasolicitata incepe sa cedeaze. Datorita acestor suprasolicitari, apar asa numitele vergeturi care de fapt sunt linii fine inestetice pe piele.
De obicei apar in stratul pielii de mijloc nimit derm. Acest tesut al dermului poate ceda datorita întinderii rapide, formand  astfel cicatricii sau vergeturi.
Uleiul de argan a obtinut un renume extraordinar  avand un rol curativ si preventiv  in combaterea vergeturilor. Acesta lasa o senzatie matasoasa pielii si este usor absorbit de aceasta. Pentru a combate vergeturile repede si semnificativ, datorita antioxidantilor din compozitie, acest ulei in amestec cu alte componente esențiale(ex. uleiul de trandafir sau uleiul de migdale dulci) are un efect deosebit. De retinut este ca e  mult mai usor să prevenim aparitia acestor decât să le tratam. Daca aplicam  regulat   ulei de argan pe parcursul sarcinii ajutam de fapt pielea ca sa nu scada in elasticitate. Acest ulei  previne dezechilibru proteinelor esențiale structurale, cum ar fi elastina si colagenu. Si binenteles, ajută la regenerarea pielii prin echilibrarea naturală la nivel celular, de colagen si elastina.
Avem in uleiul de argan o concentratie de acid linoleic de trei ori mai mare decât de exemplu în uleiul de măsline. Un rol destul de important în păstrarea echilibrului celular il are acest acid esential gras. Protectia împotriva radicalilor liberi o confera conținutul mare de tocoferoli din acest ulei. O protejează impotriva oxidării în mod natural si binenteles mentine elasticitatea si integritatea pielii. Integritatea si fermitarea pielii sunt dependente de obicei de elasticitate prevenind deteriorarea pielii atat externa cat si intern. De altfel, cu acest ulei se mai  tratează si decolorarea pielii rezultata  in urma formarii  vergeturilor.
Cum folosim uleiul de argan impotriva vergeturilor

Acest ulei se  poate folosi  in amestec cu alte uleiuri esentiale (cu  uleiul de trandafir sau cel de migdale dulci). Dar mai poate fi folosit și în formă lui brută,  pură,  pentru ca  în toate componentele esențiale ar concentratii mari. Este simplu de aplicat,  poate fi aplicat acolo unde avem nevoie, pe orice altă parte a corpului. Nu este nevoie de un masaj puternic, este suficient doar un masaj ușor pentru ca acesta patrunde foarte usor in piele. Aplicarea acestuia de două ori pe zi pe zona afectata este suficienta pentru cresterea elaticitatii pielii.

Sunday, May 5, 2013

Top 5 beneficii ulei de argan

Uleiul de argan este cunoscut ca fiind un produs eficient pentru tratarea semnelor inestetice si ameliorarea cicatriciilor.
Acesta este de origine dintr-o mica regiune  marocana si  este catalogat drept "aur lichid", pentru ca are  multiple intrebuintari.

La ce  utilizam uleiul de argan
In uleiul de argan se regasesc numeroase substante benefice cum ar fi: acizi esentiali omega 9 si omega 6vitamina E, vitamina A, antioxidanti. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile  bastinase marocane foloseauu acest pretios elixir pentru a-si masa corpul, pentru a le face  pielea impecabila si catifelata catifelata.
Componentale care sunt gasite in acest uleiul ajuta la producerea colagenului si astfel  contribuie la infrumusetarea epidermei.  Totodata prezenta vitaminei E in uleiul de argan contribuie la ameliorarea anumitor semne provocate in urma unor afectiuni sau rani pe pielea sensibila. Mai jos aveti prezentat un top 5 beneficii ulei de argan, cand si pentru ce il putem folosi cu incredere.

1. Combaterea vergeturilor
Vergeturile isi fac aparitia din cauza ruperii tesuturilor sensibile ale pielii, datorita cresterii rapide a tesutului. Atunci cand te ingrasi brusc de exemplu, iti creste burtica de gravida sau ai fluctuatii de greutate,  ai toate sansele sa fii afectat de aceste vergeturi. Acestea nu manifesta dureri dar aspectul este unul inestetic.

Uleiul de argan il putem folosit desigur pentru ameliorarea vergeturilor din zona abdomenului, soldurilor sau a feselor. Acesta este aplicat direct pe piele prin masare usoara, pana ce este absorbit in totalitate de piele. Se recomanda aplicarea acestuia cel putin  de 2 ori pe zi pe zona afecta, pentru a avea rezultate rapide

2. Urmele ramase dupa varicela
Nu prea scapa nimeni de Varicela, aceasta fiind una din bolile copilariei. Aceasta  se recunoaste prin aparitia unor pustule pline cu lichid si care se usuca dupa cateva zile. Acesta afectiune varicela, in cele mai multe cazuri lasa semne pe fata sau pe corp. Mai exact sunt niste mici adancituri la nivelul pielii, care in cele mai multe cazuri nu se regenereaza pe cale naturala.
Putem sa folosim ulei de argan la tratarea "eruptiilor" lasate de varicela,. Datorita vitaminei E, acesta ajuta la remedierea elasticitatii pielii, si datorita substantelor restructurante contribuie la netezirea ei.

3. Impotriva acneei
Acest produs reduce si semnele urmele de acnee. Ajuta la stimularea circulatiei sangelui, reda tenului un aspect catifelat si uniform si reduce inflamatiile. Pentru tratarea semnelor lasate de acnee, este recomandat sa aplicati acest produs seara, prin masare usoara.
Este bine de stiut ca acest ulei regleaza eliberarea sebumului, daca aveti un ten gras.

4. Petele de soare
Te poti alege cu semne inestetice pe piele daca exagerezi si te expui la soare o perioada mai indelungata. Nu vorbim aici de arsurile solare, ci despre anumite pete ramase pe piele. Acestea pete de la soare au forma neregulata si apar in general pe fata. Acest ulei imbunatateste aspectul pielii si reduce in mod considerabil aceste pete  de la soare.

5. Pentru psoriazis sau eczeme
Pasoriazisul si eczemele devin neobservate, atunci cand folosesti regulat acest ulei. El are capacitatea de a trata cicatricele si semnele lasate de bolile de piele si de a neutraliza radicalii liberi.
Dermatologii recomanda folosirea acestui produs pentru majoritatea semnelor si cicatricelor inestetice de pe piele. Uleiul de argan nu are efecte secundare.