Sunday

Uleiul de argan impotriva vergeturilor


Vergeturile apar, de asemenea, datorita scaderii sau  creșterii rapide în greutate,  dar mai pot aparea si din alte motive, de exemplu : sarcina, nefuntionarea corespunzatoare a glandei corticosuprarenale cea care produce hormonii de stres,  bodybuilding, sau dupa un tratament indelungat  cu creme care au in componenta corticosteroizi.
Dar cele mai frecvente vergeturi sunt cele ramase in urma sarcinii, pentru ca in mare parte femeile devin mame  cel putin o dată dea lungul vieții. Cand sunt insarcinate si pana dupa ce au nascut, ele iau într-o perioda scurta mult în greutate , dupa care mai rama inca o preioda la aceiasi greutate.  De obicei pielea umană în mod natural este foarte elastică, dar binenteles, are si ea limitele sale iar cand este suprasolicitata incepe sa cedeaze. Datorita acestor suprasolicitari, apar asa numitele vergeturi care de fapt sunt linii fine inestetice pe piele.
De obicei apar in stratul pielii de mijloc nimit derm. Acest tesut al dermului poate ceda datorita întinderii rapide, formand  astfel cicatricii sau vergeturi.
Uleiul de argan a obtinut un renume extraordinar  avand un rol curativ si preventiv  in combaterea vergeturilor. Acesta lasa o senzatie matasoasa pielii si este usor absorbit de aceasta. Pentru a combate vergeturile repede si semnificativ, datorita antioxidantilor din compozitie, acest ulei in amestec cu alte componente esențiale(ex. uleiul de trandafir sau uleiul de migdale dulci) are un efect deosebit.
De retinut este ca e  mult mai usor să prevenim aparitia acestor decât să le tratam. Daca aplicam  regulat   ulei de argan pe parcursul sarcinii ajutam de fapt pielea ca sa nu scada in elasticitate. Acest ulei  previne dezechilibru proteinelor esențiale structurale, cum ar fi elastina si colagenu. Si binenteles, ajută la regenerarea pielii prin echilibrarea naturală la nivel celular, de colagen si elastina.
Avem in uleiul de argan o concentratie de acid linoleic de trei ori mai mare decât de exemplu în uleiul de măsline. Un rol destul de important în păstrarea echilibrului celular il are acest acid esential gras. Protectia împotriva radicalilor liberi o confera conținutul mare de tocoferoli din acest ulei. O protejează impotriva oxidării în mod natural si binenteles mentine elasticitatea si integritatea pielii. Integritatea si fermitarea pielii sunt dependente de obicei de elasticitate prevenind deteriorarea pielii atat externa cat si intern. De altfel, cu acest ulei se mai  tratează si decolorarea pielii rezultata  in urma formarii  vergeturilor.
Cum folosim uleiul de argan impotriva vergeturilor

Acest ulei se  poate folosi  in amestec cu alte uleiuri esentiale (cu  uleiul de trandafir sau cel de migdale dulci). Dar mai poate fi folosit și în formă lui brută,  pură,  pentru ca  în toate componentele esențiale ar concentratii mari. Este simplu de aplicat,  poate fi aplicat acolo unde avem nevoie, pe orice altă parte a corpului. Nu este nevoie de un masaj puternic, este suficient doar un masaj ușor pentru ca acesta patrunde foarte usor in piele. Aplicarea acestuia de două ori pe zi pe zona afectata este suficienta pentru cresterea elaticitatii pielii.

No comments:

Post a Comment