Monday

Ulei de argan pentru acnee


Acest ulei  este recomandat celor care au probleme cu acneea, deoarece are efecte antiinflamatoare si antibacteriene.  Acesta impiedică inflamarea pielii, o protejează de infecţii  si nu blochează porii. Dar se  mai poate lauda si cu multe alte proprietăţi deosebite.
    La ce poate fi folosit uleiul de argan?
- insănatosirea parului:  se maseza părul usor cu ulei de argan, se lasa o perioada sa actioneze asupra parului  dupa care se spala;
- infrumusetarea pielii sau a tenului : este foarte usor absorbit de piele şi nu lasă nici un fel de urma uleioasă;
- pentru unghii sanatoase: întăreşte unghiile sensibile. Se maseaza usor unghiile cu ulei de argan.

   Pentru hidratarea tenului / pielii si a parului. Cel mai prolific efect il are atunci cand il folosim in stare pura.  Se vor obtine efecte deosebite in cel mai scurt timp, pentru ca acesta are o  capacitate extraordinara  de a improspata tenul obosit şi lipsit de naturalete.

   Se mai poate utiliza si pentru:
   -  reducerea vergeturilor  (femeile însărcinate se pot folosi de el pentru a obstructiona  vergeturile  care se vor  dupa sarcină);
   - ameliorarea ridurilor;
   - cicatrici si acnee;
   - psoriazis, eczeme;
   - in protejarea pielii copiilor si a bebelusilor;
   - reduce inflamarea arsurilor de  soare;
   - părul uscat, cu firul subţire si degradat;
   - unghii sensibile.

Uleiul de argan are beneficiul de a reduce colesterolul “rău” daca este administrat pe plan intern. De asemenea  se poate folosi de cei care sufera de hipertensiunea arterială şi are proprietati si de îmbunătăţire a funcţiei hepatice.
Preţul acestuia este unul putin piperat pentru că este unul dintre uleiurile cautate/ rare din lume. Acest ulei este extras din arborele de Argan care se poate gasi in momentul de fata doar in Maroc. Din cele mai vechi timpuri, berberii obtineau acest ulei din nuca de argan, folosind bineinteles unele metode vechi dar foarte utile la momentul acela de a extrage acest produs miraculos.  Acestia il utilizau în ritualuri de înfrumuseţare a pielii si a parului dar si in prepararea hranei.  Uleiul de argan are in compozitie  acizi graşi poline-saturaţi si reprezinta o protecţie naturala a pielii impotriva factorilor poluanti a mediului. Are in compozitie multa vitamina E chiar mai multa dacat uleiul de măsline şi este un deosebit antioxidant natural in combaterea radicalilor liberi. 

No comments:

Post a Comment