Saturday

Totul despre uleiul de argan


   Uleiul de argan este folosit foarte des pentru sanatate si frumusete. Este benefic impotriva ridurilor si in hidratarea pielii.  De asemenea mai este utilizat in tratarea unor boli cardiovasculare,  util in curele de slabire , regleaza colesterolul si este un foarte bun anti-cangericen.
Generozitatea uleiului de argan nu inceteaza sa ne uimeasca. Timp de secole efectele sale atat pentru sanata te cat si pentru frumusete s-au dovedit eficiente. Fiind uleiul vegetal  cel bogat in vitamina E, uleiul de argan ofera celor care stiu sa-l foloseasca inteligent, frumusete si relaxare.
    Principalele beneficii in frumusete:
-          previne aparitia ridurilor
-          combate desidratarea
-          este antioxidant
   Uleiul de argan este obtinut  din arborele de argan, un arbore care creste prin tinuturile Marocului si este numit ( Argania spinosa ). A fost utilizat timp de secole de catre femeile din triburile tinutului pentru minunatele sale beneficii  atat cosmetice cat si pentru cele  dietetice.

Padurea de argan este declarata de UNESCO rezervatie biosferei  deoarece acesti tip de arbore este expus defrisarilor in masa cu toate ca supravetiuesc  doar in anumite zone si sunt in numar foarte redus.
Acizi nesaturati grasi sunt compozitia principala a acetuia, el mai contine si acid linoleic.
   Este folosit la:
-          impotriva imbatranirii fiziologice si uscarii pielii
-           ajuta la oxigenarea si hranirea celulara a pielii
-          protejeaza tesutul conjuctiv si neutralizeaza radicali liberi
-          se foloseste la netezirea parului
-          reduce efectele varicelei si acneei
-          previne obezitatea reducand senzatia de foame daca este administrat dimineata
-          protejeaza printr-o actiune antimutagenica si hipocolesterolemianta.
   Are beneficii terapeutice atunci cand este utilizat regulat.
-          prin compozitia lui are proprietati anticanceroase
-          previne tulburarile cardiovasculare
-          reduce riscurile producerii infarctului miocardic
-          este util in caz de ateroscleroza fiind recomandat de catre medici
   Beneficiile in ingrijirea parului:
Este cel mai bun remediu pentru a va reda sanatatea si vigoarea parului deteriorat, pentru a va proteja parul de clorul din apa,  efectele deshidratante ale razelor de soare.  Numeroase produse cosmetice au in compozitie acest ulei pentru ca ii da parului stralucire, il face matasos si moale, combate foarte bine matreata si totodata este util si impotriva caderii parului.
   Beneficiile in ingrijiea tenului:
Datorita faptului ca are in componenteta acizi grasi nesaturati, vitamina E si vitamina A il face sa fie un ulei complet. Este recomandat folosire lui in perioadele de iarna cand pielea este deshidratata si uscata,  pentru ingrijirea tenului pe timpul noptii, deoarece lupta impotriva imbatranirii si regenereaza pielea in timpul somnului. Ajuta la refacerea stratului hidrolipidic prin faptul ca stimuleaza oxigenarea intermoleculara, iar tenul devine stralucitor, finut si elastic.
   Cum masam corpul cu acest ulei:
Dupa ce pielea este curatata, se maseaza pana cand uleiul intra profund in piele. Pentru a facilita alunecarea pe corp este indicat sa incalzim uleiul in palme. Se poate adauga cateva picaturi de apa de trandafiri  daca doriti ca uleiul pentru masaj sa fie mai parfumat.
Nu se cunoaste nici o contraindicatie le acest ulei in prezent, fiin un ulei vegetal complet si foarte bun.
   Precautii:
Nu folositi pe pielea iritata sau rani deschise uleiul de argan.

No comments:

Post a Comment